Alla inlägg den 7 mars 2012

209

Av Sara Kinisjärvi - 7 mars 2012 23:14

Unika besökare har jag haft på min blogg idag! Så kul!

Hoppas ni alla hittat något intressant att läsa... =)

Välkomna med frågor om det är något ni undrar över eller tycker är galet i det jag skriver.

Av Sara Kinisjärvi - 7 mars 2012 21:47

Ja där sitter jag! Blev uppringd på förmiddagen och självklart tackar man ja! =) Alla möjligheter att jobba tar man! Det behövs....


Men vi va på badhuset ändå... Jag hade ju lovat mina små   ..

Så vi va där mellan 13.30-16.30 fikade och badade... fikade och badade... fikade och badade.. =)


Kevin va för en gångs skull väldigt lugn då vi kom dit. Tror han blev lite överväldigad då det var så mkt barn där.. större barn... Han blev nästan blyg.

Men efter en stund så flängde han på i vattnet som en liten fisk.. Jättebra träning är det oxå. Som jag tidigare skrivit så kan Kevin vara väldigt stel i kroppen och klumpig. Men i vattnet märker man att han trivs!


Man märker av hans stelhet mest på morgonen.. han har ingen styrka i händerna och har svårt att knäppa knappar, dra på sig strumporna, spänna bältet i byxorna. Han har även svårt att dra igen dragkedjor då han inte får riktigt grepp och enl honom själv så "killas&stix" det i händer och fingrar.

Det har vi ju fått höra att det har med hans motoriska svårigheter att göra... Så på morgnarna är det väldigt svårt att "skynda". Kevin behöver påbackning hela tiden.. han behöver att man hela tiden berättar för honom vad han ska göra härnäst.. Ex: Nu ska du ta på strumporna.... Nu ska du ta på byxorna... Så ser morgnarna ut.. VARJE dag..

Kevin har oxå stela leder, det märker man extra mycket då han ska gå utför trappen på morgonen. Han får hålla i sig med båda händerna i räcket och stapplar ett trappsteg åt gången. Hans böjlighet i fotlederna och i knäna är väldigt dålig just på morgonen.


Alma då... Hon är ju ett litet exemplar försig! Som hon for i vattnet idag.. hon hoppade från trampoliner och åkte rutschkana.. hon var alldeles blå om läpparna och vägrade sitta uppe ens för att värma sig 5 minuter..

haha.. det är underbart att se! Hon är verkligen en liten primadonna!

Mammas lilla hjärta!





Av Sara Kinisjärvi - 7 mars 2012 12:00

Idag har vi ett badhusbesök inbokat på schemat...=)

Alma var uppe först och hon hade packat klart redan igårkväll.. hon är så duktig min lilla tös.. hon har sån bra framförhållning till saker och ting. Hn vet vad hon ska göra utan att jag behöver uppmana henne. Hon har blivit lite lillgammal på nåt vis..

Delvis tror jag det har att göra med Kevins sjukdomsbild.  Hon har växt upp lite i förtid.


Kevin tar tid och det vet hon. Och så måste det få vara. Men många gånger ändå känner man som om man inte riktigt räcker till. Hon behöver mig minst lika lycket som Kevin gör.. Och hon kan bli så arg på mig utan orsak. Hon kan få verkliga vansinnesutbrott då hon skriker och gråter hysteriskt... Det enda som hjälper är när jag håller om henne och gungar henne.. Hon behöver få vara liten... Hon har missat så mycket pga Kevin.

Nu säger jag inte att det är Kevins fel... absolut inte.

Men det kan inte vara lätt för Alma heller att agera Storasyster åt sin Storebror! För det är lite en sån roll hon tagit på sig. Hon tar hand om honom och hjälper honom. Trots att jag ALDRIG bett om det...

Man känner sig rätt ynklg ibland.. Vad hade jag kunnat göra annorlunda??


Jag har aldrig lagt över något ansvar på Alma, hon har förstått ändå. Och även om jag säger till henne at hon inte behöver se till/säga till Kevin så gör hon det ändå...

Hur får man bort det? Det är inte hennes ansvar.. Jag vill att hon oxå ska få vara barn. Hon är ju minst i familjen. Jag brukar försöka få till ensamtid med henne då vi hittar på något.. Och det gillar vi båda.. =)

Men hon blir ändå ofta arg på mig.. undrar om hon känner sig åtsidosatt?


Det är inte lätt för mig som mamma heller.. att försöka äcka till åt dem båda då dom har så olika behov.. Det finns 2 av DOM... men bara 1 av MIG....



Presentation


Sara heter jag 28 år ung! Bor i skogen i villa med mannen, 2 barn som fyller 6 & 8 i år =) Har givetvis oxå Hund, Katt och Volvo ;)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du som läser min blogg ett barn med adhd/Asperber/ADD eller annan diagnos?
 Ja
 Nej
 Nej,men jag har vänner som har
 Nej, men jag jobbar med det

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards